Glutén, cukor, tojásmentes alaptészta, barna rizslisztből (lekváros papucs, sajtos rúd)

Egy villámgyorsan elkészíttető alaptészta, ami ízlés szerint variálható édes és sós sütinek. Glutén, cukor és tojásmentes lassan felszívódó barna rizslisztből.

Ez alaptészta tetszőleges használható édes és sós sütik elkészítéséhez is, csak az ízesítésbe.n van eltérés. Bármivel tölthető, akár pogácsa is süthető belőle.

Alaptészta hozzávalói:

A túrót alaposan összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. Én itt kettészedtem a tésztát. 

Sajtos rúd:

  • a fent elkészített alaptészta fele (375 g)
  • 1 teáskanál só
  • 200 g reszelt sajt (ízlés szerint bármilyen lehet én goudát használtam) (50 g-t tettem a tésztába a többit a tetejére szórtam)

Vékonyra nyújtottam( kb fél cm) és kis téglalapokra vágtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, megszórtam a sajttal. Majd 190 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem amíg megpirult. Egy nagy hagyományos tepsi lesz tele vele.

Lekváros papucs:

Vékonyra nyújtottam( kb fél cm) és kis négyzetekre vágtam, majd  egy teáskanál lekvárt tettem a közepébe, és a két szemben lévő csücskét egymáshoz hajtottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Majd 190 fokra előmelegített sütőben addig sütöttem amíg nem kezdett el barnulni ( kb. 20 perc volt).Egy nagy hagyományos tepsi lesz tele vele. Mikor kivettem a sütőből meghintettem édesítőszerrel összekevert vanília örleménnyel.