New York Sajttorta glutén és cukormentesen, szénhidrát csökkentett verzióban

Cukor és gluténmentes New York sajttorta, szénhidrát csökkentett erzióban. Vigyázat, mert függőséget okoz. Nagyon finom. Mindenképp érdemes elkészíteni :)

Az ovódába a karácsomyi sütivásásrra készült. Nem gondoltam, hogy, úgy el fog fogyni, hogy szeleteve nem sikerül róla fotót csinálni. Szénhidrátszegény, de nem kalóriaszegény, így, azért óvatosan. Viszont NAGYON FINOM :)

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a "töltelékhez":

Díszítéshez:

A kekszalaphoz a sós, pörkölt pisztáciát közepesen durvára vágjuk, a kekszet mozsárban összetörjük és egy tálban összekeverjük.  Hozzákeverjük az olvasztott vajat és az édesítőszert. Egy lekapcsolható 20 cm-es tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk. A krémsajtot robotgépben kerémesre keverjük az édesítőszerrel.  Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a barnarizslisztet is. Most a tejfölt keverjük hozzá, épp csak addig keverjük, amíg homogén lesz, hogy ne keverjünk bele levegőbuborékokat. Az előzőleg elkészített kekszalapra öntjük. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 60  perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni. Levesszük a tortaformát(nálam ez elmaradt a szállítás miatt). Egy kis lábasvab, takarékon felolvasztjuk a vajat, majd a feldarabolt karamelldarabokat is elkezdjük melegíteni, közben hozzáadjuk az evőkanál tejet. Ha már egyneművé olvadt akkor bevonjuki vele a sajttorta tetejét. Utolsó lépésként megszórjuk a durvára vágott sós. pörkölt pisztáciával. Legalább néhány órára hűtőbe tesszük, de az a legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk állni.

Az egész torta szénhidráttartlma: 211,31 g