Máktorta citruskrémmel glutén, cukormentesen a hagyományos lisztektől mentesen

Glutén, cukormentes citruskrémes máktorta csekély szénnhidráttal. Nem tarrtakmaz hagyományos lisztet. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, mégis megállja a helyét az ünneoi asztalon is.

Már régóta terveztem, hogy megsütöm, nálunka családban mindenki szereti a mákot, rajtam kívül. de azt hiszem ezt a tortát máskor is meg fogom sütni, mert ezt még én is SZERETEM! :)

Piskóta hozzávalói(20 cm-es tortaformába, 8-10 szelethez):

Citrusos krém hozzávalói:

A krém elég sok, de én nem spóroltam a töltésnél és a külső borításnál sem. Aki soknak gondolja csinálja meg kisebb mennyiségből.

A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréses).Olajos piskótát készítettem. A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá vertem, hozzáadtam a tojássárgákat, majd lassanként az olajat. Majd belekevertem óvatosan spatulával a citromhéjat, a sütőport és a máklisztet.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetttem. 30-40 perc alatt készre sütöttem. A mákliszt annyival jobb, hogy az olajat már kisajtolták belőle, tehát tényleges liszt, sokkal szárazabb.
 
Amíg a torta sült megcsináltam  a krémet. Robotgéppel alaposan felvertem a mascarponét, vajkrémet,  tejszínt, az édesítőt, citrom és narancs héjat és levet, vanília örleményt, majd a legvégén a zseletint.
 
A mákpiskótát félbe vágtam. Majd megtöltöttem a krémmel és kívülről is bevontam. Majd a tetejét édesítőszeres szárított narancshéjjal díszítettem.
Nálam egy éjszakát állt a hűtőben.

 

Az egész torta szénhidráttartalma: 73,8 g.  8 szeletre vágva egy szelt ch tartalma: 9,225 g