Cukkini fasírt lassan felszívódó szénhidrátokból

Egy gyorsan elkészíthető, alapvetően húsmentes zöldségfasírt, ami olaj nélkül sül. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Isteni ebéd vagy vacsora egy salátával egy kis mentás joghurttal , barna rizzsel.

 

A cukkiniből nagyon sok dolgot lehet készíteni. Egy fasírtot csináltam, ami húsmentesen is elkészíthető, nálam került bele egy is kis baconszalonna, de ez elhagyható.

Hozzávalók: 

  • 1500 g cukkini lereszelve (nem kell meghámozni, csak megmosni és a végeit levágni)
  •  120 g Naturbit barna rizsliszt (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  •  3 egész tojás
  •  1 kaliforniai paprika (piros)
  •  100 g bacon szalonna kockára vágva
  •  400 g resztelt mozzarella sajt
  •  só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  •  1 teáskanál fokhagyma granulátum
  •  1 nagy csomag petrezsemzöld

Forgatáshoz:

A cukkinit lereszeljük besózzuk, kb 10 percet kell állni hagyni és kicsavarni. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és formázzunk belőle fasírt golyókat. Nekem tenyérnyiek lettek, így 30 db lett ebből a mennyiségből.  Majd a barnarizsliszttel elkevert panírmorzsába forgattam őket. Sütőpapírra tettem a fasírtokat és sütésre alkalmas olívaolajjal megspricceltem. 220 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

 

1 db fasírt szénhidráttartalma: 8,98 g