Nagyon szeretem a kacsa husit. Eddig csak karácsonykor készült, de mostanában rászoktam a kacsamell steakra. Nagyon finom, gyorsan elkészül, mindenképp érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 2-3 bőrös kacsamell filé
- só, bors, friss rozmaring
A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk úgy, hogy a húsba már nem vágunk bele. Mindkét oldalát rendesen sózzuk és borsozzuk.Száraz serpenyőbe tesszük a kacsamelleket a bőrös oldalukkal lefelé, és 6 percig sütjük ezen az oldalon.Közben hozzáadjuk a rozmaring szálat . A hatodik perc leteltével megfordítjuk a kacsamelleket, és körbepirítjuk a többi részét is. Majd 15 percre betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe a húst, előtte szedjük ki a rozmaringot .15 perc leteltével vegyük ki a húst, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd csak ezt követően szeleteljük. Aki jól átsütve szereti a kacsamellet, az legalább 20 percig hagyja a sülni.
Egy kacsamell szénhidráttartalma: 1,4 g