Diós, fahéjas csiga lisztkeverék nélkül, glutén, cukor, tojás mentesen, lassan felszívódó szénhidrátokból

Egy roppant finom csiga, reggelire, vagy uzsonnára. Glutén és cukormentessége mellett tojást sem tartalmaz. Lisztkeverék mentes. Lassan felszívódó szénhidrátokból készül, ezért IR diétába is illeszthető.

 

Hozzávalók:

Töltelék:

Elkészítés:

Előbb a száraz hozzávalókat mérjük ki,  majd a tej, tejszín keverékével olyan tésztát gyúrunk ami könnyen elválik a tál falától. Pihentessük kb 40 percet Ezután a tésztát rizslisztes felületen nyújtsuk ki és kenjük meg az édesítő, fahéj és puha vaj keverékével, majd szórjuk rá a darált diót. Majd a rövid oldalánál fogva tekerjük fel. A végén daraboljuk 1,5 cm vastag darabokra és 180 fokos sütőben süssük aranybarnára. Kb. 30 perc alatt elkészül. Hihetetlenül jól lehet dolgozni a tésztával :)

12 darab csiga lett belőle. 1 csiga szénhidrát tartalma: 15,66 g