Hozzávalók:
-
- 100 g zabpehelyliszt (vagy zabpehely lisztté darálva) ( itt elérhető: glutenstopshop.hu)
- 40 g Orgran gluténpótló (itt elérhető: glutenstopshop.hu)
-
-
-
1 csipet só
-
1 evőkanál olívaolaj
-
1 evőkanál citromlé
-
1 biocitrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál vanília örlemény
-
100 ml langyos tejszín
-
100 ml langyos tej
- 10 g Naturbit xantángumi (elhagyható)
Töltelék:
Elkészítés:
Előbb a száraz hozzávalókat mérjük ki, majd a tej, tejszín keverékével olyan tésztát gyúrunk ami könnyen elválik a tál falától. Pihentessük kb 40 percet Ezután a tésztát rizslisztes felületen nyújtsuk ki és kenjük meg az édesítő, fahéj és puha vaj keverékével, majd szórjuk rá a darált diót. Majd a rövid oldalánál fogva tekerjük fel. A végén daraboljuk 1,5 cm vastag darabokra és 180 fokos sütőben süssük aranybarnára. Kb. 30 perc alatt elkészül. Hihetetlenül jól lehet dolgozni a tésztával :)
12 darab csiga lett belőle. 1 csiga szénhidrát tartalma: 15,66 g