Édesburgonyás gnocchi gluténmentesen, lassan felszívódó szénhidrátokból

Ez az édesburgonyából és lassú felszívódó szénhidrátokból készült tésztaétel, a glutén mellett tojást sem tartalmaz. Inzulin rezisztencia diétába beilleszthető.

A gnocchit még sosem próbáltam, pláne gluténmentesen és édes burgonyából (batáta). Nem bántam meg, hogy elkészítettem. Finom és gyorsan meg lehet csinálni. 

Hozzávalók:

Szósz:

Az édesburgonyát megfőzzük majd áttörjük. Hozzáadjuk az előzőleg kimért lisztekhez és a sóhoz. Tésztát gyúrunk belőle majd 4 kb egyforma kb 1-1,5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle. Majd a kis rudakat 1cm-es darabokra vágjuk és egy villával elnyomjuk.

 

 

Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Közben megpirítjuk a bacon szalonnát és ha megpirult kivesszük egy kis lábasba. A bacon kisült zsírjába hempergessük meg a kifőtt gnocchikat. A szalonna kockákra öntsük a tejfölt és a pestot, majd a parmezán sajtot és forraljuk össze. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét petrezselyemzölddel és parmezán sajttal.

Az egész tészta és a szósz szénhidráttartalma: 322,7 gramm