Édesburgonyás gnocchi gluténmentesen, lassan felszívódó szénhidrátokból

Ez az édesburgonyából és lassú felszívódó szénhidrátokból készült tésztaétel, a glutén mellett tojást sem tartalmaz. Inzulin rezisztencia diétába beilleszthető.

A gnocchit még sosem próbáltam, pláne gluténmentesen és édes burgonyából (batáta). Nem bántam meg, hogy elkészítettem. Finom és gyorsan meg lehet csinálni. 

Hozzávalók:

  • 3 db közepes édesburgonya
  • 20 deka gluténmentes zabpehelyliszt
  • 15 deka barna rizsliszt
  • 1 teáskanál só

Szósz:

  • 12,5 deka kockázott bacon
  • 45 deka laktózmentes tejföl
  • 2 teáskanál pesto
  • 1 evőkanál parmezán sajt

Az édesburgonyát megfőzzük majd áttörjük. Hozzáadjuk az előzőleg kimért lisztekhez és a sóhoz. Tésztát gyúrunk belőle majd 4 kb egyforma kb 1-1,5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle. Majd a kis rudakat 1cm-es darabokra vágjuk és egy villával elnyomjuk.

 

 

Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Közben megpirítjuk a bacon szalonnát és ha megpirult kivesszük egy kis lábasba. A bacon kisült zsírjába hempergessük meg a kifőtt gnocchikat. A szalonna kockákra öntsük a tejfölt és a pestot, majd a parmezán sajtot és forraljuk össze. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét petrezselyemzölddel és parmezán sajttal.

Az egész tészta és a szósz szénhidráttartalma: 322,7 gramm