A gnocchit még sosem próbáltam, pláne gluténmentesen és édes burgonyából (batáta). Nem bántam meg, hogy elkészítettem. Finom és gyorsan meg lehet csinálni.
Hozzávalók:
Szósz:
Az édesburgonyát megfőzzük majd áttörjük. Hozzáadjuk az előzőleg kimért lisztekhez és a sóhoz. Tésztát gyúrunk belőle majd 4 kb egyforma kb 1-1,5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle. Majd a kis rudakat 1cm-es darabokra vágjuk és egy villával elnyomjuk.
Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére. Közben megpirítjuk a bacon szalonnát és ha megpirult kivesszük egy kis lábasba. A bacon kisült zsírjába hempergessük meg a kifőtt gnocchikat. A szalonna kockákra öntsük a tejfölt és a pestot, majd a parmezán sajtot és forraljuk össze. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét petrezselyemzölddel és parmezán sajttal.
Az egész tészta és a szósz szénhidráttartalma: 322,7 gramm