Karfiolbomba

Szénhidrát szegény, gyorsan elkészíthető vacsora vagy ebéd. Inzulin rezisztencia diétába is beilleszthető.

Egy gyorsan elkészíthető finom étel, amely bármely húsból elkészíthető ízlés szerint és salátával egy könnyű ebéd vagy vacsora lehet.

 

Hozzávalók:

  • 200 g baconszalonna (szeletelt, igazából, annyi, hogy be lehessen borítani a karfiolt)
  • Karfiol (mérettől függ, 1 nagy vagy két kisebb fej)
  • 500 g darált hús
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál burgonyapehely, vagy lassú felszívódású kenyérből készült zsemlemorzsa (diáta függvényében)
  • só, bors, petrezselyemzöld, fokhagyma, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom és őrölt kömény ízlés szerint

A karfiolt blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük. Sózzuk, borsozzuk. A darált húst, tojást, burgonyapelyhet és a fűszereket összekeverjük. A tepsibe letesszük a baconszeleteket, majd a karfiolt bevonjuk a darált hússal, végül ráhajtogatjuk a baconszeleteket. 220 fokon 50 percig sütjük.

Egy közepes karfiol szénhidrát  tartalma: 36,3 gramm