Egy gyorsan elkészíthető finom étel, amely bármely húsból elkészíthető ízlés szerint és salátával egy könnyű ebéd vagy vacsora lehet.
Hozzávalók:
- 200 g baconszalonna (szeletelt, igazából, annyi, hogy be lehessen borítani a karfiolt)
- Karfiol (mérettől függ, 1 nagy vagy két kisebb fej)
- 500 g darált hús
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál burgonyapehely, vagy lassú felszívódású kenyérből készült zsemlemorzsa (diáta függvényében)
- só, bors, petrezselyemzöld, fokhagyma, kakukkfű, borsikafű, bazsalikom és őrölt kömény ízlés szerint
A karfiolt blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük. Sózzuk, borsozzuk. A darált húst, tojást, burgonyapelyhet és a fűszereket összekeverjük. A tepsibe letesszük a baconszeleteket, majd a karfiolt bevonjuk a darált hússal, végül ráhajtogatjuk a baconszeleteket. 220 fokon 50 percig sütjük.
Egy közepes karfiol szénhidrát tartalma: 36,3 gramm