Valami gyors és könnyű, de nem túl édes desszertre vágytam, így ezt készítettem el.
Tésztához:
Krémhez:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük kb 12-15 percig,nehogy meg égjen, majd hűlés után kettévágjuk. Nem vízszintesen,hanem középen ketté és egymásra lesz téve a két lap.Tehát lesz 2 db 11*32 cm-es tészta.
Amíg hűl a tészta a habtejszínt, a sajtkrémmel és az eritrittel és a vanília aromával keményre verjük. Érdemes habtejszínt előtte 15-20 perce a mélyhűtőbe tenni, így jobban felverhető. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd a másikkal befedjük. Egy-két órára hűtőben pihentetjük. Aki szeretné, por eritrittel meghintheti.
Az egész szénhidráttatalma: 25,3 gramm
Köszönöm az eredeti receptet Betti