Kinder tejszelet szénhidrátszegényen liszt és cukor nélkül laktózmentesen

Inzulin rezisztencia diétába beilleszthető, habkönnyű, gyors desszert cukor, laktóz és liszt nélkül.

 

Valami gyors és könnyű, de nem túl édes desszertre vágytam, így ezt készítettem el.

Tésztához:

Krémhez:

  • 250 ml laktózmentes habtejszín
  • 250 g laktózmentes sajtkrém
  • 50 g eritrit
  • vanília aroma ízlés szerint

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és óvatosan a tojások kemény habbá vert fehérjét is. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük kb 12-15 percig,nehogy meg égjen, majd hűlés után kettévágjuk. Nem vízszintesen,hanem középen ketté és egymásra lesz téve a két lap.Tehát lesz 2 db 11*32 cm-es tészta.

Amíg hűl a tészta a habtejszínt, a sajtkrémmel és az eritrittel és  a vanília aromával keményre verjük. Érdemes habtejszínt előtte 15-20 perce a mélyhűtőbe tenni, így jobban felverhető. Az egyik lapra rákenjük a krémet, majd a másikkal befedjük. Egy-két órára hűtőben pihentetjük. Aki szeretné, por eritrittel meghintheti.

Az egész szénhidráttatalma: 25,3 gramm

Köszönöm az eredeti receptet Betti