Lazac steak

Egy gyors és egészséges ebéd vagy vacsora ötlet, annak aki szereti a halat. Ízlés szerint variálható körettel és öntettel elkészíthető, mindenkinek a saját diétája szerint.

Hozzávalók:

  • 60 dkg bőrös lazac
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom 
  • himalája só, frissen őrölt bors

A lazacot mosd meg, papírtörlővel töröld szárazra. Vágd négy egyforma szeletre, és a bőrös felükön ejts 4-5 ferde vágást. Sóval és frissen őrölt borssal dörzsöld be alaposan.

A serpenyőben olvasszuk fel a vajat.. Bőrös felükkel lefelé tegyük bele a halakat, és közepes lángon kezdjük el pirítani. A bőrének szép ropogósra kell sülnie, a hal húsának pedig a közepéig át kell fehérednie. Ez a szeletek vastagságától függően akár 5-10 percet  is igénybe vehet. Ekkor meg kell fordítani,rá kell reszelni a fokhagymát és rácsavarni a citrom levét.Ezt a felét addig pirítjuk amíg a hal ezen oldala is kifehéredik. Frissen tálaljuk, Ízlés szerint párolt zöldséggel, salátával és valami öntettel tálaljuk. Nálam zöld fűszeres görög joghurt volt az öntet.