Hozzávalók:
- 60 dkg bőrös lazac
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom
- himalája só, frissen őrölt bors
A lazacot mosd meg, papírtörlővel töröld szárazra. Vágd négy egyforma szeletre, és a bőrös felükön ejts 4-5 ferde vágást. Sóval és frissen őrölt borssal dörzsöld be alaposan.
A serpenyőben olvasszuk fel a vajat.. Bőrös felükkel lefelé tegyük bele a halakat, és közepes lángon kezdjük el pirítani. A bőrének szép ropogósra kell sülnie, a hal húsának pedig a közepéig át kell fehérednie. Ez a szeletek vastagságától függően akár 5-10 percet is igénybe vehet. Ekkor meg kell fordítani,rá kell reszelni a fokhagymát és rácsavarni a citrom levét.Ezt a felét addig pirítjuk amíg a hal ezen oldala is kifehéredik. Frissen tálaljuk, Ízlés szerint párolt zöldséggel, salátával és valami öntettel tálaljuk. Nálam zöld fűszeres görög joghurt volt az öntet.