Csirkecurry

Indiai ihletésű, friss fűszerekkel megbolondított kókusztejes egytálétel. Kiadós, laktató. Imádnivaló <3

Régebben nem szerettem a curryt. De engedtem párom rábeszélésének, hogy próbáljuk ki. Azóta nagy kedvencé vált :)

Az egészben 64 g szénhidrát van.


Hozzávalók:

  • 150 dkg csirkemell
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa
  • zeller vagy szárzeller
  • 4 dl kókusztej
  • 2 piros húsú paprika
  • 2 teáskanál currypor
  • 2 dl húsleves
  • gyömbér (friss)
  • chilipor
  • kömény
  • kókuszolaj
  • 3 evőkanál nyílgyökérliszt 
  • bors
  • friss menta

A hagymát kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Kicsit kérgesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott sárgarépát és a reszelt zellert (vagy apróra vágott zellerszárat), 2 teáskanál curryport, a gyömbért, és ízlés szerint sót, borsot, köményt és chiliport, majd a húslevessel felöntjük.

A kókusztejet kevés liszttel  elkeverjük, majd hozzáadjuk a csirkéhez. Mielőtt elkészülne, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és az apróra vágott mentát, és még néhány percig főzzük.

Megjegyzés:
bármilyen liszttel vagy keményítővel készíthető (magliszt, tápióka keményítő).