Régebben nem szerettem a curryt. De engedtem párom rábeszélésének, hogy próbáljuk ki. Azóta nagy kedvencé vált :)
Az egészben 64 g szénhidrát van.
Hozzávalók:
- 150 dkg csirkemell
- 1 nagy fej lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 sárgarépa
- zeller vagy szárzeller
- 4 dl kókusztej
- 2 piros húsú paprika
- 2 teáskanál currypor
- 2 dl húsleves
- gyömbér (friss)
- chilipor
- kömény
- kókuszolaj
- 3 evőkanál nyílgyökérliszt
- só
- bors
- friss menta
A hagymát kevés kókuszolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Kicsit kérgesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, az apróra vágott sárgarépát és a reszelt zellert (vagy apróra vágott zellerszárat), 2 teáskanál curryport, a gyömbért, és ízlés szerint sót, borsot, köményt és chiliport, majd a húslevessel felöntjük.
A kókusztejet kevés liszttel elkeverjük, majd hozzáadjuk a csirkéhez. Mielőtt elkészülne, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és az apróra vágott mentát, és még néhány percig főzzük.
Megjegyzés:
bármilyen liszttel vagy keményítővel készíthető (magliszt, tápióka keményítő).