Ezt az isteni csupa zöldséges levest egy olaszországi síelés alkalmával szerettem meg. Azóta állandó vendég a konyhámban :)
Hozzávalók:
- 1 ek. olívaolaj
- 1 poréhagyma
- fél fej zellergumó
- 3 répa
- 1 fehérrépa
- 1 karalábé
- só, bors, friss bazsalikom, oregáno, borsikafű, petrezselyemzöld
- 20 dkg kelbimbó (félbe vágva)
- 1 vörös bab konzerv
- 1 kukoricakonzerv
- 1 zöldborsókonzerv (vagy ennek megfelelő friss borsó)
- rizstészta apróbbra törve ( attól függően ki mennyire szereti sűrűn a levest)
- 1 l 100%-os sűrített paradicsom, vagy ha valaki főzött be paradicsomlevet akkor az
- parmezán (de más is megfelel, csak kemény sajt legyen)
1 tányér kb 41,9 g szénhidrátot tartalmaz.
Viszont ebédre elég is egy tányér leves, mert nagyon eltelít.
Megforrósítjuk az olajat pár perc alatt megdinszteljük a zöldségeket, majd felöntjük vízzel és a paradicsomlével. Sózzuk borsozzuk. Ekkor kerülnek bele a konzerv zöldségek. Mikor a nyersen beletett zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a rizstésztát. Amikor már a tészta is megfőtt megszórjuk a zöld fűszerekkel és elzárjuk. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal hintjük meg.