Minestrone leves

Olasz paradicsomos zöldségleves. Szinte bármely idényzöldséggel elkészíthető. Laktató leves.

Minestrone leves

Ezt az isteni csupa zöldséges levest egy olaszországi síelés alkalmával szerettem meg. Azóta állandó vendég a konyhámban :)

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 poréhagyma
  • fél fej zellergumó
  • 3 répa
  • 1 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • só, bors, friss bazsalikom, oregáno, borsikafű, petrezselyemzöld
  • 20 dkg kelbimbó (félbe vágva)
  • 1 vörös bab konzerv
  • 1 kukoricakonzerv
  • 1 zöldborsókonzerv (vagy ennek megfelelő friss borsó)
  • rizstészta  apróbbra törve ( attól függően ki mennyire szereti sűrűn a levest)
  • 1 l 100%-os sűrített paradicsom, vagy ha valaki főzött be paradicsomlevet akkor az
  • parmezán (de más is megfelel, csak kemény sajt legyen)

 1 tányér kb 41,9 g szénhidrátot tartalmaz.

Viszont ebédre elég is egy tányér leves, mert nagyon eltelít.

Megforrósítjuk az olajat pár perc alatt megdinszteljük a zöldségeket, majd felöntjük vízzel és a paradicsomlével. Sózzuk borsozzuk. Ekkor kerülnek bele a konzerv zöldségek. Mikor a nyersen beletett zöldségek már majdnem puhák, beletesszük a rizstésztát. Amikor már a tészta is megfőtt megszórjuk a zöld fűszerekkel és elzárjuk. Tálaláskor reszelt parmezán sajttal hintjük meg.