Gyorsan elkészíthető, nagyon finom, akár ebédre vagy vacsorára is fogyasztható csupa paradicsomos étek. Eredetileg az olaszoknál előételnek eszik, de szerintem simán elmegy főétkezésre is, főleg egy leves után. Nagyon szeretem.
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- bazsalikom és petrezselyem ízlés szerint (lehetőleg friss)
- 2 db kápia paprika (vagy 1 nagy piros kaliforniai paprika)
- 4 gerezd kisebb fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 fej lila hagyma
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 dl olívaolaj (extra szűz)
- bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- só ízlés szerint
A paradicsomot, a paprikákat és a lika hagymát apró egyforma kockákra vágjuk, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket, az olajat és a balzsamecetet, majd ollóval belevágjuk a bazsalikomot és a petrezselyemzöldet. Ha tehetjük néhány órára tegyük hűtőbe, hogy összeérjen.
Ezt a mennyiséget négyszerre szoktuk megenni, így egy adag szénhidráttartalma: 12 gramm