Ahogy korábban, már írtam szeretem az almás sütiket. Ez a desszert nem túl édes, de nagyon finom és egyszerű :)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, elkeverjük 3 evőkanál eritrittel, ízlés szerint fahéjjal és szegfűszeggel (őrölt). Hagyjuk állni, addig a tepsi aljába alufóliatálcát hajtogatunk és kikenjük vékonyan zsiradékkal (nálam kókuszzsír). Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A reszelt alma levét kinyomkodjuk, majd elosztjuk a tepsibe. Ha meleg a sütő, akkor betesszük 10 percere. Addig elkészítjük a piskótatésztát. Én az 5 tojás sárgáját alaposan kikevertem 5 evőkanál eritrittel, majd belekevertem az 5 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. Majd felvertem a tojásfehérjéket, amibe csipet sót raktam. A kemény habot óvatosan beleforgattam a lisztes masszába. Majd kivettem a tepsit a sütőből és az almára kanalaztam. Addig sütjük a piskótát amíg szép színe lesz és nem ragad. Közben az egy csomag vaníliapudingot 2 evőkanál eritrittel és egy kevés tejjel csomómentesre kevertem, majd a maradék tejet hozzáadtam és készre főztem. Csempésztem bele egy kis mandulalikőrt
Amikor elkészült a piskóta kiforgattam a tepsiből úgy, hogy az almás rész legyen felül és lehúztam róla a fóliát. Majd amikor a piskóta és a puding is kihűlt megkentem a pudinggal az almás réteget. 2,5 dl tejszínt felvertem 1 evőkanál eritrittel és egy pici habfixálóval, majd a tetejére kentem és betettem a hűtőbe. Akkor az igazi ha egy éjszakát tud állni, de már néhány óra is jót tesz neki.
Az egész szénhidráttartalma 210,9 gramm (12 szeltre vágva, 1 szelet ch-ja:17,58 g)
Már tortaként is elkészítettem.