Nálam ez valami becsípődés lehet nagyon szeretm az olasz ételeket.
Aki kóstolta, azt mondja jobb, mint az eredeti, mert annyira nem kemény. Nagyon finom kávéhoz teához :)
Hozzávalók:
A lisztet, a sütőport, a tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadunk a tojásokat, a reszelt citromhéjat, az édesítőszert, az amaretto likőrt, az olvasztott vajat. Kézzel jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a mandulát is. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
Három részre osztjuk a tésztát, rudakká formázzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük.
170 fokra melegített sütőben kb 25 percig sütjük, majd kivesszük, és kissé ferdén felszeleteljük. Visszatesszük a tepsibe a szeleteket, úgy hogy egymást nem fedjék és még kb. 15 percig 150 fokon szárítjuk.
30 db lett belőle így 1 db szénhidrát tartalma: 4,35 gramm