Mandulás zabkeksz, glutén, laktóz, cukormentesen

Egy gyorsan elkészíthető, glutén, laktóz és cukormentes keksz, ami lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz. Inzulin rezisztencia diétába is fogyasztható.

Még nem csináltam zabkekszek, de régóta, ki szerettem volna próbálni. Volt egy kis mandulám itthon így az is belekerült.

Hozzávalók:

  • 100 g durvára darált mandula
  • 145 g gluténmenetes zabpehely
  • 4 evőkanál eritrit
  • 122 g Szafi reform paleo süteményliszt
  • 3 db közepes méretű (M-es) tojás
  • 140 g laktózmentes puha vaj

Az alapanyagokból tésztát gyúrunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, golyókat formázunk, amit tennyérrel szétnyomunk. Majd a sütőbe toljuk és alsó-felső fokozaton 15-20 percig sütjük. Nekem 20 db lett ebből a mennyiségből.

Egy darab szénhidráttartalma: 9,82 gramm