Sváb nokedli szénhidrátszegényen, gluténmentesen

Egy gyorsan elkészíthető szénhidrátszegény sváb nokedli étel. Glutén, tej, tojásmentes, lassan felszívódó szénhidrátjai miatt inzulinrezisztencia diétába passzol.

 

Nagyon ritkán csinálok nokedlit, nem a kedvencem, pedig az a recept isteni és nagyon gyorsan elkészül.

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 4 adagnyi (300 g) Szafi Free nokedli lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 3 csipet só 
  • 280 g langyos víz
  • 800 g savanyú káposzta
  • 250 g húsos bacon szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors, petrezselyemzöld ízlés szerint

A nokedlit elkészítjük egy kisebb edénybe tegyünk fel 1-2 liter vizet forrni. A lisztkeverékhez adjuk a sót, majd a langyos vizet és gyors mozdulatokkal keverjük ki.
A vizet forrás után, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát, majd vegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet.
Ha újból felforrt, ismét vegyük le és gyöngyöző vízben, időnként keverve főzzük további 1,5 percig. Szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel. A hagymát pirítsuk üvegesre, majd vele együtt a bacont és végül a káposztát, Ízlés szerint borsozzuk és keverjük össze a kifőtt nokedlivel. Hintsük meg apróra vágott petrezselyem zölddel.

1 adag szénhidrát tartalma: 34,55 gramm