Nagyon ritkán csinálok nokedlit, nem a kedvencem, pedig az a recept isteni és nagyon gyorsan elkészül.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 4 adagnyi (300 g) Szafi Free nokedli lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 3 csipet só
- 280 g langyos víz
- 800 g savanyú káposzta
- 250 g húsos bacon szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- bors, petrezselyemzöld ízlés szerint
A nokedlit elkészítjük egy kisebb edénybe tegyünk fel 1-2 liter vizet forrni. A lisztkeverékhez adjuk a sót, majd a langyos vizet és gyors mozdulatokkal keverjük ki.
A vizet forrás után, vegyük takarékra, szaggassuk bele a nokedli tésztát, majd vegyük fel a hőfokot és forraljuk fel a vizet.
Ha újból felforrt, ismét vegyük le és gyöngyöző vízben, időnként keverve főzzük további 1,5 percig. Szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel. A hagymát pirítsuk üvegesre, majd vele együtt a bacont és végül a káposztát, Ízlés szerint borsozzuk és keverjük össze a kifőtt nokedlivel. Hintsük meg apróra vágott petrezselyem zölddel.
1 adag szénhidrát tartalma: 34,55 gramm