Nagyon szeretem az almás sütiket :D Ez könnyű finom és viszonylag hamar el is készül :) Próbáld ki, megéri ;)
Tészta:
- 15 dkg darált mandula
- 10 dkg darált gluténmentes zabpehely
- 10 dkg Szafi reform paleo süteményliszt
- 2 db tojás
- 15 dkg vaj, vagy margarin, vagy kókuszzsír
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 8 dkg eritrit
- 2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 2 kg alma reszelve
- 1 kis csomag vaníliás eritrit
- Fűszerek ízlés szerint (friss gyömbér, őrölt kardamon, fahéj, szegfűszeg)
A tetejét 1 tojássárgájával és darált karamellizált mandulával szórtam meg. Illetve az almaréteg tetejére szeletet mandulát szórtam.
A tészta alapanyagokból linzert gyúrtam és 2 órát a hűtőben pihentettem. Aztán kettéválasztottam, kinyújtottam, az egyik feléből a pite alja a másikból a teteje lett. 180°C fokon, (légkeveréses 160°C-on) 35-40 percig sütjük, a sütési idő függ az alma nedvtartalmától. addig sütjük amíg a tészta teteje aranysárga lesz.
Amint kisült, kivesszük,ízlés szerint por eritrittel (fahájjal)meghintjük, majd langyosan felszeletelve tálaljuk.
Az egész szénhidráttartalma: 440,2 gramm (12 szeletre vágtam, így szelet ch-ja: 36,68 gramm lassan felszívódó liszteket tartalmaz)