Cukor és gluténmentes szénhidrát csökkentett mandulás almás pite

Lassan felszívódó lisztekkel készült mandulás almás pite cukormentesen.
 
Nagyon szeretem az almás sütiket :D Ez könnyű finom és viszonylag hamar el is készül :) Próbáld ki, megéri ;)


Tészta:

  • 15 dkg darált mandula
  • 10 dkg darált gluténmentes zabpehely
  • 10 dkg Szafi reform paleo süteményliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg vaj, vagy margarin, vagy kókuszzsír
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 8 dkg eritrit
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelék:

  • 2 kg alma reszelve
  • 1 kis csomag vaníliás eritrit
  • Fűszerek ízlés szerint (friss gyömbér, őrölt kardamon, fahéj, szegfűszeg)

 

A tetejét 1 tojássárgájával és darált karamellizált mandulával szórtam meg. Illetve az almaréteg tetejére szeletet mandulát szórtam.
A tészta alapanyagokból linzert gyúrtam és 2 órát a hűtőben pihentettem. Aztán kettéválasztottam, kinyújtottam, az egyik feléből a pite alja a másikból a teteje lett. 180°C fokon, (légkeveréses 160°C-on) 35-40 percig sütjük, a sütési idő függ az alma nedvtartalmától. addig sütjük amíg a tészta teteje aranysárga lesz.
Amint kisült, kivesszük,ízlés szerint por eritrittel (fahájjal)meghintjük, majd langyosan felszeletelve tálaljuk.

Az egész szénhidráttartalma: 440,2 gramm (12 szeletre vágtam, így szelet ch-ja: 36,68 gramm lassan felszívódó liszteket tartalmaz)