Tészta (22 cm-es formához):
Töltelék:
- 4 db alma nagy reszelve
- 1 mokkáskanál fahéj
- mokkáskanál őrőlt szegfűszeg
- 1 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 1 bio citrom reszelt héja és leve
- 15 dkg kesudió durvára darálva
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és kb. 10 percet hagytam pihenni. Majd a tészta a kétharmadát kókuszolajjal kikent formába nyomkodtam. A darált kesudió felét a tésztára szórtam, mad a kicsavart almt halmoztam a tésztára. A maradék tésztát kinyújtottam egy virágokat szúrtam ki belőle, majd jött a maradék kesudió, és a kiszúrt virágok.
Mivel én nem vagyok érzékeny a tojásra ezért megkentem egy tojássárgájával, természetesen aki nem ehet tojást ezt hagyja ki, ettől nem veszít a süti az ízéből, de helyette egy kis kókuszolajjal is megkenhetjük. Előmelegített sütőben
30-35 percig 175-180 fokon sütjük.
Az egész szénhidrát tartalma: 281,66 gramm, 10 szeletre vágtam, így 1 szelet ch tartalma: 28,166 gramm