Kesudiós almáspite cukor, glutén, tej és tojás mentesen, csökkentett szénhidráttal

Minden mentes pite, az ősz lévén nálam most almából egy kis kesudióval megbolondítva. Gyorsan elkészül nagyon finom és még szénhidrát tartalma is csökkentett, a lassan felszívódó lisztkeverék miatt, így IR diétába is illeszthető.

 

Tészta (22 cm-es formához):

Töltelék:

  • 4 db alma nagy reszelve
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • mokkáskanál őrőlt szegfűszeg
  • 1 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 1 bio citrom reszelt héja és leve
  • 15 dkg kesudió durvára darálva

A tészta hozzávalóit összegyúrtam és kb. 10 percet hagytam pihenni. Majd a tészta a kétharmadát kókuszolajjal kikent formába nyomkodtam. A darált kesudió felét a tésztára szórtam, mad a kicsavart almt halmoztam a tésztára. A maradék tésztát kinyújtottam egy virágokat szúrtam ki belőle, majd jött a maradék kesudió, és a kiszúrt virágok.
Mivel én nem vagyok érzékeny a tojásra ezért megkentem egy tojássárgájával, természetesen aki nem ehet tojást ezt hagyja ki, ettől nem veszít a süti az ízéből, de helyette egy kis kókuszolajjal is megkenhetjük. Előmelegített sütőben
30-35 percig 175-180 fokon sütjük.

Az egész szénhidrát tartalma: 281,66 gramm, 10 szeletre vágtam, így 1 szelet ch tartalma: 28,166 gramm