Oreo keksz liszt, cukor nélkül, csekély szénhidráttal

Gyors, cukor és gluténmentes keksz, ami semmilyen lisztet nem tartalmaz. Inzulin rezisztencia diétába kiválóan beilleszthető. Nagyon finom keksz szerűség.

Gyorsan elkészíthető alacsony szénhidráttartalmú isteni desszert :)

Keksz:

  • 30 dkg darált mandula
  • 3 tojás (M) 
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 3 dkg kókuszolaj

Krém:

  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg natúr zsírszegény krémsajt, vagy mascarpone
  • 2 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • Vanília aroma, vagy kikapart vanília rúd

Az alapanyagokat összegyúrjuk. Gombócokat formálunk belőle, majd korong alakúra lapogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses fokozaton 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt a krémmel megtöltjük. A legjobb, ha néhány órát hagyjuk állni a hűtőben, persze, ha kibírjuk.

 

Az egész szénhidráttartalma: 74,8 gramm