Én nem szeretm a beiglit, de most úgy gondoltam teszek egy próbát. Gesztenyés beigli készült Tanács Attila Mindenmentes főzősulijában.
Tészta hozzávalói:
- 220 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 1 g só
- 3 db M-es tojás
- 2 db M-es tojás fehérje
- 20 g frissen facsart citromlé
- 30 g folyékony kókuszolaj
- 60 g mandulateje
- + 8 g Szafi Reform kenyér és péksütemény paleo lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Gesztenyés töltelék hozzávalói:
Sütés előtti kenéshez:
Először készítsük el a tölteléket. A tojássárgáját keverjük habosra az édesítőszerrel, majd adjuk hozzá a rumaromát és a gesztenyemasszát.
Tészta elkészítése:
Külön edényben keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Béleljünkk ki egy tepsit sütőpapírral
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk két egyforma részre.Nyújtsunk mindkét tésztából egy-egy 23×18 cm-es lapot. Egyenletesen terítsük rá a tölteléket úgy, hogy a két szélétől 1,5-1,5 cm, a felső szélén pedig 3 cm- es hely szabadon maradjon. Hajtjuk be a szabadon hagyott tésztarészeket, majd tekerjük fel. Tegyük a tepsibe a beigliket. Majd villával szurkáljuk meg.
Sütés:
Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó-felső programon) 45 perc.
Egy rúd beigli szénhidráttartalma: 104,52 gramm
Eredeti recept