Hozzávalók (18 darabhoz):
- 125 g barna rizsliszt
- 125 g Szafi reform paleo sütemény lisztkeverék
- 100 g puha vaj
- 1 teáskanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu) (+1 a gránátalma levéhez)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 evőkanál keserű mandula aroma
- 1 db tojás
- 18 db egész (hántolt) mandulaszem
- 1/2 gránátalma
A hozzávalókból tésztát gyúrunk , majd egy fél órára a hűtőbe tesszük. Addig leforrázzuk a mandulát, hogy a héját le lehessen húzni. A gránát almát félbe vágjuk, kiütögetjük a szemeket, majd egy sűrű szűrőn átnyomkodjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. .A tésztából ujjakat formázunk a redőket, pedig fogpiszkálóval készíthetjük el. Az ujj végekre tesszük az egész mandulaszemeket. Majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, a körmöt és körömágyat bekenegetjük a gránátalma levébe elkevert 1 teáskanál édesítővel.
Egy darab szénhidrát tartalma:11,62 gramm