Csirkecomb filé sütőtökkel, hagymával, madulával

Egy nagyon finom főétel, csirkéből, sütőtökből, három féle hagymából és mandulából. Fogyókúrába és IR diétába illeszthető, gyors, pikáns őszi fogás.

Vágytam valami gyorsan elkészíthető húsos, zöldséges ételre. Valahogy ezt sikerült megálmodnom.

Hozzávalók:

  • 1 kg felső csirkecomb filé
  • 600 g kockára vágott sütőtök
  • 3 fej sonkahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mandula (héj nélkül)
  • néhány ág rozmaring
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 kanál kacsazsír

A megmosott megtörölt csirkecomb filéket egy tepsibe tesszük, majd minden oldalát megsózzuk. Ezután az előre megsózott sütőtököt rétegezzük rá, majd a felszeletelt hagymákat, végül a héj nélküli mandulával megszórjuk. Az egészet borsozzuk és néhány ág rozmaringot tesszük rá. Egy kanál kacsazsír kerül a tetejére, majd 200 fokon 45-50 percet sütjük, alsó- felső sütési fokozaton.

Úristen nagyon finom, a páromat úgy kellet leállítani, hogy ne egye meg egyszerre az egészet :)

Az egész adag szénhidrát tartalma: 113,3 gramm