Kapros- túrós süti, szénhidrátszegényen, Szafi reform lisztből

Kapros-túrós süti, glutén, cukormentesen, szénhidrátszegényen. IR diétába illeszthető.

Az egyik kedvenc sütim, mert, túrós és nem túl édes, de pikáns a kapor miatt. Linzertésztából készül. Próbáljátok ki! ;)

Hozzávalók:

Töltelék:

  • 500 g zsírszegény tehén túró
  • 1 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 1 db M-es tojás 
  • 20 g tejföl
  • 10 g bio citromhéj 
  • 10 g bio narancshéj
  • 10 g frissen facsart citromlé
  • 1 csomag kapor apróra vágva
  •  a töltelék alá és fölé 2-2 evőkanál (80 g) Szafi reform földi mandula panír (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)

Teteje megkenéséhez:

  • 1 db M-es tojás 
  • 1 teáskanál tejföl
Mérjük ki külön edénybe a száraz alapanyagokat és a citromhéjat. Adjuk hozzá az olajat és morzsoljuk össze.Egy kisebb edénybe keverjük össze a tojásokat a citromlével, majd öntsük a liszthez és gyúrjuk össze. Ezután takarjuk le frissen tartó fóliával és rakjuk a tésztát 20 percre a hűtőbe. Addig a tepsit (33 x 21 cm) kenjük ki kókuszolajjal és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk ketté. Majd nyújtsuk kb. 4 mm vastagra. Nekem sajnos szakadt a tészta így darabokban került a tepsi aljára (illetve a túró tetejére is). Majd a túró kerüljön a tepsibe és megint a maradék tészta. Megkentem egy tojással, amiben egy teáskanál tejföl volt elkeverve.
Betettem a 180 fokra előmelegített sütőbe és alsó- felső sütési programon 50 perc alatt készre sütöttem.
 
Az egész szénhidrát tartalma: 138,5 gramm, 12 szeletre vágtam, így 1 szelet szénhidrát tartalma: 11,5 gramm