Az egyik kedvenc sütim, mert, túrós és nem túl édes, de pikáns a kapor miatt. Linzertésztából készül. Próbáljátok ki! ;)
Hozzávalók:
Töltelék:
Teteje megkenéséhez:
- 1 db M-es tojás
- 1 teáskanál tejföl
Mérjük ki külön edénybe a száraz alapanyagokat és a citromhéjat. Adjuk hozzá az olajat és morzsoljuk össze.Egy kisebb edénybe keverjük össze a tojásokat a citromlével, majd öntsük a liszthez és gyúrjuk össze. Ezután takarjuk le frissen tartó fóliával és rakjuk a tésztát 20 percre a hűtőbe. Addig a tepsit (33 x 21 cm) kenjük ki kókuszolajjal és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk ketté. Majd nyújtsuk kb. 4 mm vastagra. Nekem sajnos szakadt a tészta így darabokban került a tepsi aljára (illetve a túró tetejére is). Majd a túró kerüljön a tepsibe és megint a maradék tészta. Megkentem egy tojással, amiben egy teáskanál tejföl volt elkeverve.
Betettem a 180 fokra előmelegített sütőbe és alsó- felső sütési programon 50 perc alatt készre sütöttem.
Az egész szénhidrát tartalma: 138,5 gramm, 12 szeletre vágtam, így 1 szelet szénhidrát tartalma: 11,5 gramm