Még soha nem ettem Rákóczi-túróst, ezért, még nem is sütöttem. Itt volt az ideje, kipróbálni.
Tészta hozzávalói:
Túrós rész hozzávalói:
Tojáshab hozzávalói:
További hozzávalók:
- 80 g házi cukormentes tepsiben sült sárgabarack lekvár (a lap lekenésére)
- 20 g házi cukormentes tepsiben sült sárgabarack lekvár (a hab közé)
Tészta elkészítése:
Külön edényben összekeverjük a száraz és folyékony hozzávalókat, majd összeöntjük és egybegyúrjuk.
A tésztát 5 percig pihentetjük. Majd egy 25x25-ös (nekem csak 25*18-as tepsim volt) tepsit kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső funkción 20 percig sütjük.
Krém elkészítése:
Míg sül a tészta, elkészíthetjük a krémet. A liszt és édesítés kivételével mindent krémesre turmixolunk, majd a maradék alapanyagokat is hozzákeverjük.
Amikor letelt a tészta elősütési ideje, kivesszük a sütőből, megkenjük a lekvárral, majd rákenjük a túrós tölteléket. Ismét visszarakjuk a sütőbe és változatlan hőfokon (180 fok) további 15 percig sütjük.
Hab elkészítése:
A tojásfehérjét csipet sóval és az édesítővel keményre felverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.Amikor letelik az újabb 15 perc sütési idő, kivesszük a süteményt és a tetejére habzsákból nyomjuk a tojáshabot, majd újabb 15 percig sütjük, változatlan hőfokon.
Amikor elkészült elzárjuk a sütőt, de nem vesszük ki hanem 15 percig pihentetjük nyitott sütőajtónál, hogy ne essen össze a hab a tetején.
Amikor kihűlt a sütemény, a habrácsok között 2 evőkanák baracklekvárt elosztunk.
12 szeletre vágtam így 1 szelet szénhidráttartalma: 8,6 gramm
Eredeti recept