A tésztalap valamint a sütés előtt kenéshez :
- a tojások sárgája 20 g tejföllel elkeverve
Mérjük ki és keverjük el külön edénybe a folyékony és a száraz (ebbe keverjük a citrom és narancshéjat) hozzávalókat. Miután összeöntöttük, gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztákat 10 percig. Az egyik tészta tovább fog állni, mert a másiknak is kell 10 perc (nekem kb 30 percet álltak a tészták). Sütőpapírral kibélelünk egy tepsik. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel.
A pihentetés után, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztákat és nyújtsunk mindkettőből egy 24×18 cm-es lapot. Kenjük le a fehér tésztát a tojásos keverékkel, majd tegyük rá a fahéjasat.
Nyújtsuk így együtt 30 cm-esre, majd kenjük le a tojásos keverékkel.
Végül nem túl szorosan a keskenyebbik oldalától kezdve, tekerjük fel, mint a bejglit.
Rakjuk a tepsibe és kenjük le a tojással, majd pihentessük addig, míg bemelegszik a sütő.
Majd megint kenjük le a tojásos keverékkel. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 55 perc. Rácson hagyjuk kihűlni.
Szénhidrát tartalma az egész kalácsnak: 112,76 gramm
Eredeti recept