Ezt a sós égetett tésztát már sokfajta lisztből kipróbáltam, de most lassan felszívódó szénhidrátokból készült.
Hozzávalók:
A tejet a sóval felforraltam, majd hozzáadtam a vajat, miután elolvadt takarékra vettem a gázt, majd folyamatos kevergetés mellett, hozzáadtam a lisztet, addig kell a tűzön hagyni, amíg elválik a tészta az edény falától. Majd utána egyesével jól elkevertem benne a tojásokat. Mikor már hűlt egy kicsit belekevertem a reszelt sajtokat. Közben előmelegítettem a sütőt 200 fokra. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd a tésztát habzsákba töltöttem és kb. másfél diónyi nagyságú halmokat nyomtam belőle. 10 percig aló-felső fokozaton 200 fokon, majd 180 fokon újabb 10 percet sütöttem.
Nekem 30 db lett belőle, így 1 db szénhidrát tartalma: 4,1 gramm