Morzsatorta

Egy dobozos desszert, mégis nagyon finom ép ezért veszélyes :) Gyorsan elkészül, glutén és laktózmentes.

Kipróbálásra kaptam ez a lisztkeverék és krémalapport ami egy csomagolásban van. Mivel ebben van cukor, amit én fogyaszthatok, gondoltam megsütöm a névnapi vendégeknek. Nagyon ízlett nekik :)

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók:

  • 1 csomag töltelékpor (szintén a dobozban van)
  • 500 ml laktózmentes tejszín

 

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A tészta hozzávalóit (alappor, tojás, tej, margarin) robotgéppel a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük, Egy 24-26 cm tortaformát kikenünk és kiszórunk liszttel (nálam barna rizsliszt), majd az elkészült tésztát beleöntjük. 170 fokon (alsó-felső) süssük 30 percig. Ha kihűlt 1 cm vastagon kaparjuk ki a belsejét és morzsoljuk össze. A tejszínt kezdjük el felverni, amikor már majdnem kemény adjuk hozzá a krémport és verjük keményre. A banánokat pucoljuk meg majd hosszában vágjuk szét és keresztbe is két darabra vágtam őket. Helyezzük a kikapart tortalap aljára, majd helyezzük rá a tölteléket púposan. Végül szórjuk tele  a sütimorzsával és tegyük legalább néhány órára hűtőbe.