Nálunk nagy kedvenc a pesto. Miért ne készíthetném el házilag, így legalább tudom mi van benne. Szeretem fűszernek majonézbe vagy salátaöntetbe, de főételként tésztára is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 50 g bazsalikom
- 20 g petrezselyemzöld
- 3 evőkanál reszelt parmezán sajt (kb. 60-70 g)
- egy kis marék fenyőmag pirítva (ha nincs fenyőmag kesudióval is finom, nekem most azzal készült)
- 1/2 dl extra szűz olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- egy csipet só
Elkészítés:
Mossuk meg a bazsalikomot folyó hideg víz alatt, majd papírtörlőn szárítsuk meg leveleket. Ln nem szedtem le a szárait azt is bele tettem. Tegyük turmixgépbe, vagy a botmixer magas falú keverőtáljába. Ezután adja hozzá a fokhagymát, a parmezánt, fenyőmagot (kesudiót), és öntse a tetejére az olajat. Ne a legmagasabb fokozaton zúzza össze a hozzávalókat, és ne is folyamatosan mixeljen. Ütemesen nyomkodja a gombot addig, amíg kicsit darabos, kicsit pépes lesz a pesto. Ízlés szerint ízesítsük sóval. Majd tegyük üvegbe és a tetejére öntsünk olívaolajat, úgy hogy 1 cm vastagon álljon rajta, majd zárjuk le és tegyük hűtőbe.
A teljes mennyiség szénhidrát tartalma: 35 gramm