Hozzávalók:
- 200 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 8 g só
- 2 db M-es tojás
- 4 db tojásfehérje
- 20 g almaecet
- 20 g folyékony kacsazsír
- 70 g langyos víz
- 1 kis csipet Szafi Reform eritrit (itt beszerzhető: glutenstopshop.hu)
- +5 g Szafi Reform CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz, nyújtáshoz
Töltelék hozzávalói:
- fél fej édes káposzta dinsztelve a haséhoz
- a croissanthoz sós margarin a rétegek közé ízlés szerint
Sütés előtti kenéshez:
Elkészítés:
Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. A káposztát érdemes már előre sóval, borssal ízlés szerint zsiradékon megdinsztelni. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő darabra. Gyúrjuk össze a tészta darabokat lisztes felületen kis gombócokká. Nyújtsuk 3 daraból 20 cm átmérőjű körlapot. Majd a körlapot kenjük meg sós margarinnal és tegyük rá a következő körlapot, majd ismételjük meg a lépést még egyszer. Nyújtsuk tovább, úgy hogy kb. 3-4 mm vastag legyen majd vágjuk fel 8 darabra és tekerjük fel, hogy mini kifliket kapjunk. A többi gombócot nyújtsuk 5x20cm-es téglalapokat, majd ezeket is tegyük egymásra és együtt nyújtsuk ki 3-4 mm vastagra. A közepére halmozzuk a dinsztelt káposztát és a hosszú felénél úgy tekerjük fel, hogy a káposzta körül legyen a tészta. Majd kb 1 cm vastagra vágjuk fel és tegyük a teire a croissanokkal együtt. Kenjük le a vízzel elkevert tojássárgával.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35-40 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Eredeti recept
1 croissant szénhidrát tartalma: 6,75 gramm
1 hasé szénhidrát tartalma:7,84 gramm