Sajttal töltött szélű pizza glutén és cukormentesen, szénhidrátszegényen

Egy gyors, nagyon finom, sajtos szélű pizza. Glutén és cukormentessége mellet, szénhidrátszegény is. A feltétel ízlés szerint variálhatóak. Lassan felszívódó szénhidrátokból készült tésztája miatt IR diétába is beépíthető.

Hozzávalók:

  • 200 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 4 g  himalája só 
  • 3 db M-es méretű tojás (nálam elég nagyok, mert piacról valók)
  • 24 g frissen facsart citromlé
  • 20 g kókuszolaj 
  • 120 g lancsos víz
  • oregano, fokhagymapor ízlés szerint
  • +10 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

A liszten kívül a hozzávalókat összekeverem egy habverővel, majd hozzáadom a lisztet is és jól összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig előkészítem a feltéteket.

Feltétek:

  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg sonka
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 5 dkg paprikás szalámi
  • 10 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv)
  • 2 db paradicsom
  • 10 dkg edami sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg fetasajt
  • néhány bazsalikom levél
  • 10 dkg házi paradicsomszósz
  • oregano ízlés szerint

Pihentetés után 34x32cm-es tepsibe nyújtom, úgy, hogy a tepsi széleire kb. másfél centire kilógjon a tészta. A kilógó részekhez pici edami sajt darabokat teszünk, majd ráhajtjuk a szélét. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig alsó-felső sütésen sütjük. Majd megkenjük a házi paradicsom szósszal, majd újabb 10 percig sütjük. Ezután ízlés szerint rátesszük a feltéteket. Majd 20 percig sütjük és menet közben, rákapcsoltam a légkeverést is időnként.

9 felé vágtam, 1 szelt pizza ch tartalma feltétek nélkül:10,7 gramm

1 szelet pizza ch tartalma feltétekkel együtt: 16,2 g

Eredeti recept