Hozzávalók:
- 200 g Szafi Reform csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 4 g himalája só
- 3 db M-es méretű tojás (nálam elég nagyok, mert piacról valók)
- 24 g frissen facsart citromlé
- 20 g kókuszolaj
- 120 g lancsos víz
- oregano, fokhagymapor ízlés szerint
- +10 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
A liszten kívül a hozzávalókat összekeverem egy habverővel, majd hozzáadom a lisztet is és jól összekeverem. 10 percig hagyom állni, addig előkészítem a feltéteket.
Feltétek:
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg sonka
- 5 dkg bacon szalonna
- 5 dkg paprikás szalámi
- 10 dkg morzsolt csemegekukorica (konzerv)
- 2 db paradicsom
- 10 dkg edami sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 5 dkg fetasajt
- néhány bazsalikom levél
- 10 dkg házi paradicsomszósz
- oregano ízlés szerint
Pihentetés után 34x32cm-es tepsibe nyújtom, úgy, hogy a tepsi széleire kb. másfél centire kilógjon a tészta. A kilógó részekhez pici edami sajt darabokat teszünk, majd ráhajtjuk a szélét. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig alsó-felső sütésen sütjük. Majd megkenjük a házi paradicsom szósszal, majd újabb 10 percig sütjük. Ezután ízlés szerint rátesszük a feltéteket. Majd 20 percig sütjük és menet közben, rákapcsoltam a légkeverést is időnként.
9 felé vágtam, 1 szelt pizza ch tartalma feltétek nélkül:10,7 gramm
1 szelet pizza ch tartalma feltétekkel együtt: 16,2 g
Eredeti recept