Paleo mandulás mini bagett

Minimális szénhidrátot tartalmazó, paleo mandulás mini bagett, amely az inzulin rezisztencia diétába remekül passzol. Nagyon finom .

Nekem ez  a paleo mandulás mini bagett nagyon bejött. Kívül ropogós, belül puha, nem tojásízű.

Hozzávalók:

  • 9.5 dkg.őrölt mandula
  • 3 dkg. útifűmaghéj
  • 9 g. foszfátmentes sütőpor
  • 1.5 ek. almaecet
  • 2 db.tojásfehérje/nem kell felverni/
  • 110g. forró viz
  • 3g. só

 

A száraz anyagokat turmixgépbe rakni,ráönteni a tojásfehérjét és az almaecetet.Egy pár pillanatig beindítani a gépet,/nagyon hamar összeáll/majd hozzáadni a forró vizet.Addig turmixolni,míg besűrűsödik./csupán 1-2 perc/. 4 részre osztani a tésztát és nedves kézzel formázni.Lehet belőle zsömle is.180 fokos,légkeveréses sütőben 45-50 perc sütés.Ez hosszúnak tűnik,de így lesz ropogós külsejű. 

Egy bagett szénhidrát tartalma: 5,125 gramm

 

Köszönöm a receptet Szafi