Nekem ez a paleo mandulás mini bagett nagyon bejött. Kívül ropogós, belül puha, nem tojásízű.
Hozzávalók:
- 9.5 dkg.őrölt mandula
- 3 dkg. útifűmaghéj
- 9 g. foszfátmentes sütőpor
- 1.5 ek. almaecet
- 2 db.tojásfehérje/nem kell felverni/
- 110g. forró viz
- 3g. só
A száraz anyagokat turmixgépbe rakni,ráönteni a tojásfehérjét és az almaecetet.Egy pár pillanatig beindítani a gépet,/nagyon hamar összeáll/majd hozzáadni a forró vizet.Addig turmixolni,míg besűrűsödik./csupán 1-2 perc/. 4 részre osztani a tésztát és nedves kézzel formázni.Lehet belőle zsömle is.180 fokos,légkeveréses sütőben 45-50 perc sütés.Ez hosszúnak tűnik,de így lesz ropogós külsejű.
Egy bagett szénhidrát tartalma: 5,125 gramm
Köszönöm a receptet Szafi