Paradicsom mozzarellával sütve, citromban sült mozzarella

Egy könnyű ebédre vagy vacsorára vágysz, amiben kevés a szénhidrát? Próbáld ki!

 

Valami könnyű ebédre vágytam, ami gyorsan készen van eltelít, de nem hízlal. Így jött az ötlet a sült paradicsomos mozzarellára, és a citromba töltött mozzarellára.

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 3 db citrom
  • 30 dkg mozzarella
  • szardella paszta ízlés szerint
  • bors, bazsalikom, oregánó ízlés szerint

2 és fél paradicsomot vastagabb karikára vágunk, a maradék fél paradicsomot pedig kockára. 10 dkg mozzarellát felkockázunk, a többit pedig szeleteljük. A citromokat alaposan megmossuk, kettévágjuk, majd a két végén a csücsköket levágjuk, hol megálljon. Kikaparjuk a belsejét, ez a mostani receptben már kell kell, viszont limonádéba kiválóan hasznosítható :) Egy tepsik kikenünk olívaolajjal és beletesszük a citromokat (vagyis már csak vastagabb karikákat) teszünk bele mozzarella kockát a mit fűszerezünk, majd egy kis paradicsom kockát és egy pötty szardella pasztát, majd megint sajt és fűszer. Ezt minden citrommal megismételjük. A paradicsomkarikákat is a tepsibe tesszük, megszórjuk fűszerrel és beborítjuk a mozzarella szelettek. Mehet a sütőbe 200 fok kb. 10 perc, hogy a sajt megolvadjon kicsit és megbarnuljon. Önmagával vagy salátával fogyasztható . Nagyon finom, vigyázat függőséget okoz! :)

 

Az egészben van 24 gramm szénhidrát