Valami könnyű ebédre vágytam, ami gyorsan készen van eltelít, de nem hízlal. Így jött az ötlet a sült paradicsomos mozzarellára, és a citromba töltött mozzarellára.
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb paradicsom
- 3 db citrom
- 30 dkg mozzarella
- szardella paszta ízlés szerint
- bors, bazsalikom, oregánó ízlés szerint
2 és fél paradicsomot vastagabb karikára vágunk, a maradék fél paradicsomot pedig kockára. 10 dkg mozzarellát felkockázunk, a többit pedig szeleteljük. A citromokat alaposan megmossuk, kettévágjuk, majd a két végén a csücsköket levágjuk, hol megálljon. Kikaparjuk a belsejét, ez a mostani receptben már kell kell, viszont limonádéba kiválóan hasznosítható :) Egy tepsik kikenünk olívaolajjal és beletesszük a citromokat (vagyis már csak vastagabb karikákat) teszünk bele mozzarella kockát a mit fűszerezünk, majd egy kis paradicsom kockát és egy pötty szardella pasztát, majd megint sajt és fűszer. Ezt minden citrommal megismételjük. A paradicsomkarikákat is a tepsibe tesszük, megszórjuk fűszerrel és beborítjuk a mozzarella szelettek. Mehet a sütőbe 200 fok kb. 10 perc, hogy a sajt megolvadjon kicsit és megbarnuljon. Önmagával vagy salátával fogyasztható . Nagyon finom, vigyázat függőséget okoz! :)
Az egészben van 24 gramm szénhidrát