Hozzávalók (17 darabhoz):
Töltelék:
- 50 g darált mandula
- 1 evőkanál fahéj (ez lehet soknak tűnik én jó fahéjasan szeretem, de lehet kevesebb is)
- 1 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu
A sütőt 180 fokra előmelegítettem. Kimértem a hozzávalókat. A vizet, a frissen facsart citromlevet, majd a sót, az édesítőt és a lisztet is. Kézzel összegyúrtam a tésztát majd kb. 15 percet hagytam pihenni. Ezután lisztezett felületen kézzel átgyúrtam és téglalap alakúra, kb. 4 mm vékonyra nyújtottam majd lekentem kókuszolajjal. Megszórtam a töltelékkel. Éles késsel kb. 2-3 centi széles karikákra vágtam. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Amennyiben nagyobb méretű csigákat szeretnénk a rövidebb oldaláról kell feltekerni. 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem. Nem szeretem megszórni még "porcukorral", de aki szereti természetes megszórhatja, porrá őrölt eritrittel.
Egy csiga szénhidrát tartalma: 10,47 gramm
Eredeti recept