Sóskaramell fagyi

Nagyon finom, függőséget okoz! Csökkentett szénhidrátot tartalmazó nasi glutén és laktózmentesen, kókuszvirág cukorral.

Már régóta tervben volt, hogy kipróbáljam, tegnap meg is csináltam. Nem bántam meg isteni finom :)

Hozzávalók (12 db jégkrémhez):

  • 400 ml laktózmentes habtejszín
  • 200 ml laktózmentes tej (+1 evőkanál a sós karamellhez)
  • 2 evőkanál Szafi reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 5 tojás sárgája
  • 5 dkg kókuszvirág cukor
  • 2 dkg laktózmentes vaj
  • 1 evőkanál víz
  •  csipet só

A tejszínt és a tejet odatesszük és forrásig melegítjük a vaníliával. Addig a tojások sárgáját kikevertem az édesítővel, majd adtam hozzá néhány kanál meleg tej-tejszín keveréket. Majd hozzákevertem a meleg tejhez és sűrűsödésig főztem. Most jön a sós karamell. A kókuszvirág cukrot az 1 evőkanál vízzel karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tejet és egy nagy csipet sót, ha összeforrt elzárjuk. A karamellből bő két kanálnyit félreteszünk a többit az előzőleg elkészített masszához adjuk és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt jégkrémformába öntjük, úgy hogy közben a maradék karamellből is csurgatunk bele. Nekem egy éjszakát volt a mélyhűtőben.

1 db fagyi szénhidráttartalma: 6,11 gramm