Nagyom szeretem a citrom fagyit. Savanykás, hűsítő, üdítő. Mindenképp érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 5 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop.hu)
- 4 nagy citromból nyert bio citromlé
- 4 nagy citromból nyert bio citromhéj
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 1 mokkáskanál vanília kivonat
Felütjük a 3 tojást, alaposan elkeverjük az édesítőszerrel és hozzáadjuk a citromok kifacsart levét és lereszelt héját is. Gőz fölé tesszük, és addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik. (Kb. 15 perc, vagy több, mindenképp lassú tűzön csináljuk, nehogy kicsapódjon a tojás.) Ha elérte a pudingállagot, akkor félretesszük hűlni. A mascarponét felverjük a tejszínnel és hozzáadjuk az előzőleg megfőzött citrom pudingot. Ízlés szerint formákba tesszük ( jégkrém, őzgerinc, stb.)
Nekem 10 db jégkrém lett belőle, így 1 db ch tartalma: 3,51 gramm