Cukor és gluténmentes citromtorta sütés nélkül :) Ez a desszert gyorsan és sütés nélkül készíthető el, így nem csak egy hétvégi desszertnek kiváló.
Tészta:
- 400 g cukor és gluténmentes keksz morzsára aprítva
- Annyi olvasztott vaj, amennyit felvesz, hogy formázható masszát kapjunk. Egy lekapcsolhatós tortaformába kell a masszát belenyomkodni, úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a masszából (nálam 18 cm -es volt a forma)
A krém:
- 500g natúr sajtkrém, vagy natúr vajkrém, vagy mascarpone (light)
- 500 ml habtejszín
- 2 biocitrom reszelt héja és leve
- 4 evőkanál eritrit ( aki savanyúbban vagy édesebben szereti lehet, több vagy kevesebb)
- ízlés szerint gyömbér reszelve
A habtejszínt felverem és a többi hozzávalót ebbe keverem bele, sűrű krém lesz. A tésztára simítom és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Díszítés ízlés szerint
A teljes torta szénhidráttartalma: 336 g.