Kisfiam születésnapjára készült ez a "nutellás" mascarpone krémmel töltött torta. A tetején lévőn Kinder csokin kívül minden cukormentes is. Nem vagyok nagyon jártas a tortakészítésben , van még mit tanulnom, de ez egészen szépre sikerült.
Hozzávalók a piskótához:
A tojások sárgáját habosra keverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk az őrölt mandulát és lisztet, a narancs és citrom héját. Majd a kemény habbá vert tojásfehérje egyharmadával lazítjuk a tésztát. Végül óvatosan beforgatjuk a maradék tojáshabot. Alaposan kikent és barna rizsliszttel kiszórt formába öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba). Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalói:
A hozzávalókat kemény habbá verjük robotgép segítségével egy keverőtálban, majd a hűtőbe tesszük.
Amint kihűlt a piskóta 3 részre vágtam és megtöltöttem a piskótalapokat, majd betettem hűlni a hőtőbe. Addig a díszítéshez megpirítottam 50 g szeletelt mandulát egy serpenyőben. Felolvasztott 50 g cukormentes csokit gőz fölött 1 evőkanál tejszínnel. Majd Kivettem a tortát a hűtőből és bevontam a pirított mandulával az oldalát. Majd a szélét megcsurgattam a csokival és újra a hűtőbe tettem. Fél óra után a tetejét Kinder csokikkal díszítettem.
Az egész torta szénhidrát tartalma: 252,3 g.
18 szeletre vágtam, így 1 szelet ch tartalma: 14,1 g