Megint egy őszi ízvilágú ételt hoztam. Nagyon finom krémleves, amit a gyerekek is szeretnek édeskés íze miatt, persze ha ők is esznek belőle, akkor a chilit hagyjuk ki belőle.
Hozzávalók:
- 1 kg kápia paprika
- 4 dl víz
- 2 db kisebb sonkahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 250 ml görög joghurt (tejérzékenyek növényi joghurttal is elkészíthetik)
- 1 ek kókuszolaj
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
- koriandermag ízlés szerint
- chili ízlés szerint
- 1 csomag petrezselyem zöld
A paprikát 220 fokon megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva). Egy tálba tesszük a megsült paprikákat és lefedjük folpack fóliával és hagyjuk ebben kihűlni. Így könnyű lehúzni a háját és a magházat ereket eltávolítani. A finomra vágott fokhagymát és sonkahagymát kókuszolajon megpirítom, majd hozzáadom a csíkokra vágott paprikát és a koriandermagokat és pár percig ezzel is pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a vízzel és felforraljuk. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a görög joghurtot, a petrezselyem zöldet és összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, ízlés szerint chilivel ízesítjük és forralunk rajta egyet.
Nekem ebből 6 tányér lett, így 1 tányér szénhidrát tartalma: 12,68 gramm