Töltelék:
- 140 g darált dió
- 125 g cukormentes baracklekvár (nálam házi)
Sütés utáni forgatáshoz:
Elkészítés:
Külön edénybe keverjük össze a folyékony és a száraz alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és fakanállal dolgozzuk csomómentesre. Pihentessük a tésztát 20 percet a hűtőbe. Készítsük el addig a tölteléket. A darát diót keverjük össze a lekvárral. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsunk belőle 0,5 cm vastag lapot. Szúrjuk ki 6 cm-es pogácsaszaggatóval. Osszuk el a kis lapokon a diós tölteléket, majd hajtsuk rá a széleit és nyomkodjuk össze és formázzuk kifli alakúra. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig süssük. Rácson hagyjuk hűlni 8 percig, majd hempergessük meg a por eritritben.
24 db lett belőle. Így 1 darab szénhidrát tartalma: 5,1 gramm