Csupa diós, töltött hókifli, glutén, cukor, tejmentesen

Egy nagyon finom csupa diós töltött hókifli. Cukor, glutén és tejmentes, valamint szénhidrátszegény. IR diétázók is fogyaszthatják.

Tészta hozzávalói 

Töltelék:

  • 140 g darált dió
  • 125 g  cukormentes baracklekvár (nálam házi)

Sütés utáni forgatáshoz:

Elkészítés:

Külön edénybe keverjük össze a folyékony és a száraz alapanyagokat, majd öntsük őket egybe és fakanállal dolgozzuk csomómentesre. Pihentessük a tésztát 20 percet a hűtőbe. Készítsük el addig a tölteléket. A darát diót keverjük össze a lekvárral. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsunk belőle 0,5 cm vastag lapot. Szúrjuk ki 6 cm-es pogácsaszaggatóval. Osszuk el a kis lapokon a diós tölteléket, majd hajtsuk rá széleit és nyomkodjuk össze és formázzuk kifli alakúra. 180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 25 percig süssük. Rácson hagyjuk hűlni 8 percig, majd hempergessük meg a por eritritben.

24 db lett belőle. Így 1 darab szénhidrát tartalma: 5,1 gramm