- 225 g cukormentes ribizli lekvár (más lekvárral i jó, de mi piros lekvárral szeretjük)
Csokimáz:
- 3 kanál vizet
- 6 kanál cukorral felforraltam
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 evőkanál kókuszzsír
Elkészítés:
Mérjük ki külön edénybe a száraz alapanyagokat és a citromhéjat. Adjuk hozzá a zsír és morzsoljuk össze. Egy kisebb edénybe keverjük össze a tojásokat a citromlével, majd öntsük a liszthez és gyúrjuk össze. Ezután takarjuk le folpack fóliával és rakjuk a tésztát 30 percre a hűtőbe.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át jó alaposan. Nyújtsuk kb. 4 mm vastagra és szúrjunk belőle 32 db egész, valamint 16 db lukas közepű formát (nekem a fele mennyiség lett linzer a fele isler). A leeső széleket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk ki, míg az összes tészta elfogy. Tegyük a tepsire a kiszúrt sütiket. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-feslő program) 15 perc.
Vegyük ki a tepsiből őket és töltés előtt hagyjuk kihűlni. A z islerekhez elkészítjük a csokimázat. A vizet az édesítőszerrel felforraltam, majd hozzáadtam a holland kakaóport, felforraltam simára kevertem kis lángon, majd egy egy evőkanál kókuszzsírt került még bele.
1 db isler szénhidrát tartalma: 6,62 gramm
1 db linzer szénhidrát tartalma: 6,42 gramm