A tészta hozzávalói (6 db-hoz):
Kókuszos krém hozzávalói:
Csoki a tetejére:
A tojássárgákat kikeverem az édesítőszerrel, majd bele a sütőporral elkevert lisztet és vanília őrleményt és végül de ezt már kézzel és nem géppel az előzőleg kemény habbá vert fehérje. A kis szilikon tortaformába tesszük a tésztát, 180 fokra előmelegített sütőben, alsó felső sütésen 15 percig sütöttem. A sütési idő sütőtől függően eltérő lehet, de a színén látszik mikor már jó. Hagyjuk kihűlni. Addig készítsük el a krémet. A tejbegrízport keverjük el, az édesítőszerrel, majd a kókusztejjel keverjük csomómentesre és főzzük sűrűsödésig. Amikor kész keverjük bele a beáztatott lapzselatint és a narancs reszelt héjét és levét, hagyjuk kihűlni. A kókusztejszínt verjük kemény habbá (érdemes előtte 20 percre a mélyhűtőbe tenni, mert így jobban felverhető). Ha kihűlt a krém keverjük hozzá és töltsük meg a tortácskákat. Tegyük kb 1 órára a hűtőbe, majd utána készítsük el a csokit a tetejére. Tegyük oda egy lábasban a vizet és az édesítőszert amikor elolvadt az édesítőszert akkor adjuk hozzá a kókuszolajat. Amikor az is elolvadt, akkor keverjük bele a kakaóport. Majd le is vehetjük a tűzről és mehetnek a torták tetejére. Majd ismét pihentesük a sütiket a hűtőben, Ízlés szerint "tejszínhabbal" díszíthetjük.
1 db ch tartalma: 25,4 gramm