Egyik nagyon kedves blogger társam receptjét alakítottam át. Ez egy szuper finom kenyér, csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
- 350 ml kéz meleg víz
- 3/4 csomag porélesztő
- 1 kk. gyümölcscukor
- 100 ml görög joghurt meglangyosítva
- 1 tk. só
- 2 ek. burgonyapehely
- 300 gramm Nutri-free Mix Per Pane
- 50 gramm Old's Miller kenyérliszt
- 20 gramm Glutenix Albatutti magos liszt
- 20 gramm Schar Dunkel barnaliszt
- 10 gramm útifűmaghéj
- 2 ek. olaj
Az élesztőt felfuttattam, addig kimértem a többi hozzávalót. A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd egy órát hagytam kelni. A sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra melegítettem, majd amikor megkelt a tészta sütőpapírral tettem a lábasba, bevágtam és lekentem vízzel, majd a sütőbe tettem, a lábas fedőjével lefedve, így 40 percig sült. Ezután lekerült a fedő és még kb. 20 percig sült.
Az egész kenyérben 352,34 g szénhidrát van.
Köszönöm a receptet Hidi Marika