Kenyér vaslábosban

Egy igazán szuper joghurtos kenyér, megbolondítva egy kis barna és magos liszttel. Mindenképp kerüljön fel a kipróbálni való receptek listájára ;)
Egyik nagyon kedves blogger társam receptjét alakítottam át. Ez egy szuper finom kenyér, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:
  • 350 ml kéz meleg víz
  • 3/4 csomag porélesztő
  • 1 kk. gyümölcscukor
  • 100 ml görög joghurt meglangyosítva
  • 1 tk. só
  • 2 ek. burgonyapehely
  • 300 gramm Nutri-free Mix Per Pane
  • 50 gramm Old's Miller kenyérliszt
  • 20 gramm Glutenix Albatutti magos liszt
  • 20 gramm Schar Dunkel barnaliszt
  • 10 gramm útifűmaghéj
  • 2 ek. olaj

Az élesztőt felfuttattam, addig kimértem a többi hozzávalót.  A hozzávalókból tésztát dagasztottam, majd egy órát hagytam kelni. A sütőt a vaslábassal együtt 230 fokra melegítettem, majd amikor megkelt a tészta sütőpapírral tettem a lábasba, bevágtam és lekentem vízzel, majd a sütőbe tettem, a lábas fedőjével lefedve, így 40 percig sült. Ezután lekerült a fedő és még kb. 20 percig sült.

Az egész kenyérben 352,34 g szénhidrát van.

Köszönöm a receptet Hidi Marika