Diós almás csavart- glutén, tej, cukor mentesen

Egy gyors és finom almás édesség. Nem tartalmaz tejet, glutént és cukrot, valamit szénhidrátszegény, ezért IR betegek is fogyaszthatják.

Azt hiszem le sem tagadhatom, hogy szeretem az almás sütiket :)

Tészta hozzávalói :

Töltelék hozzávalói:

Elkészítés:

A tésztához külön összekeverjük a száraz és folyékony alapanyagokat. Keverjük, gyúrjuk össze 10 percet pihentetjük. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Készítsük el a tölteléket. Reszeljük le az almát, de ne nyomkodjuk ki a levét, adjuk hozzá a diót, az édesítőt, a fűszert és jól keverjük össze.  Nagyon alaposan lisztezzük a felületet, ahol nyújtjuk a tésztát. Téglalap alakúra nyújtsuk a tésztát, majd kenjük rá a tölteléket teljes terjedelmében. A hosszanti oldal felől a tésztát kb. 2/3 részéig behajtjuk, majd arra ráhajtjuk a másik részét, így kapunk egy keskeny téglalapot. Ezt nyújtófával picit elegyengettem. Kb. 1 cm széles csíkokat vágunk, mindegyiket megcsavarjuk és a  sütőpapíros tepsibe helyezzük. 180 fokon 25-30 percet sütjük. Mikor langyos ízlés szerint por eritrittel megszórjuk.

17 darab lett belőle, 1 db ch tartalma: 5,36 gramm

Eredeti recept