Azt hiszem le sem tagadhatom, hogy szeretem az almás sütiket :)
Tészta hozzávalói :
Töltelék hozzávalói:
Elkészítés:
A tésztához külön összekeverjük a száraz és folyékony alapanyagokat. Keverjük, gyúrjuk össze 10 percet pihentetjük. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Készítsük el a tölteléket. Reszeljük le az almát, de ne nyomkodjuk ki a levét, adjuk hozzá a diót, az édesítőt, a fűszert és jól keverjük össze. Nagyon alaposan lisztezzük a felületet, ahol nyújtjuk a tésztát. Téglalap alakúra nyújtsuk a tésztát, majd kenjük rá a tölteléket teljes terjedelmében. A hosszanti oldal felől a tésztát kb. 2/3 részéig behajtjuk, majd arra ráhajtjuk a másik részét, így kapunk egy keskeny téglalapot. Ezt nyújtófával picit elegyengettem. Kb. 1 cm széles csíkokat vágunk, mindegyiket megcsavarjuk és a sütőpapíros tepsibe helyezzük. 180 fokon 25-30 percet sütjük. Mikor langyos ízlés szerint por eritrittel megszórjuk.
17 darab lett belőle, 1 db ch tartalma: 5,36 gramm
Eredeti recept