Kalácsot kívántunk a párommal. Ma ez volt a reggeli cukormentes házi barackdzsemmel. Nagyon finom volt, jó volt bűntudat nélkül kalácsot enni :)
Hozzávalók :
- 200 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt beszerezhető: glutenstopshop)
- 30 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop)
- 1 g só
- 3 db M-es tojás
- 2 db tojásfehérje
- 20 g kókuszolaj
- 10 g frissen facsart citromlé
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 40 g laktózmentes tej
- 1 teáskanál bio reszelt citromhéj
Fahéjas részhez:
- 1 teáskanál fahéj
- 2 teáskanál laktózmentes tej
Kenéshez:
- 2 tojás sárgája
- 1 evőkanál laktózmentes tej
Elkészítés:
Mérjük ki és keverjük össze külön edénybe a folyékony és száraz hozzávalókat. Öntsük őket egybe és keverjük csomómentesre. Válasszuk ketté a tésztát és az egyik felébe keverjük a fahéjat és a 2 teáskanál tejet. Pihentessük a tésztát 10 percig. A pihentetés után 2-2 db részre osztani a tésztát és egyenként 25 cm-es rudakat sodorni belőlük. Ezután, nem túl szorosan fonjuk össze. A fonás után körbe tekertem, mint a csigaházat. Sajnos ez a sütés után már nem látszott.
Rakjuk át a kalácsot a tepsire és kenjük le a tetejét a tojással.
Sütés:
Előmelegített sütőben 200 fokon, alsó-felső programon 45 percig sütöttem.
Az egész kalács szénhidrát tartalma: 101,4 gramm
Eredeti recept