Sokféle sajt puffancsot más néven sajtfánk receptet próbáltam már ki. most Betti receptjét próbáltam ki, kicsit egy-két dolgon variáltam.
Hozzávalók:
- 2,5 dl laktózmentes tej
- 5 gramm só
- 3 egész M-es tojás
- 180 gramm Nutri free mix per pane kenyérliszt (itt beszerezhető: glutenstopshop)
- 80 gramm laktózmentes vaj
- 100 gramm laktózmentes füstölt sajt
- 100 gramm parmezán sajt
A tejet a sóval felforraltam, majd hozzáadtam a vajat, miután elolvadt takarékra vettem a gázt, majd folyamatos kevergetés mellett, hozzáadtam a lisztet, addig kell a tűzön hagyni, amíg elválik a tészta az edény falától. Majd utána egyesével jól elkevertem benne a tojásokat. Mikor már hűlt egy kicsit belekevertem a reszelt sajtokat. Közben előmelegítettem a sütőt 200 fokra. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd a tésztát habzsákba töltöttem és kb. másfél diónyi nagyságú halmokat nyomtam belőle. 10 percig aló-felső fokozaton 200 fokon, majd 180 fokon újabb 10 percet sütöttem. Nekem miközben hűlt sajnos picit összeesett, de nagyon, nagyon finom volt.
Nekem 30 db lett belőle, így 1 db szénhidrát tartalma: 5,21 gramm