Megint torta készült. Túróból, csak most csokival és cukormentesen.
Hozzávalók a tésztához :
Hozzávalók a krémhez:
- 1 kg tehéntúró
- 1/2 kg mascarpone
- 1/2 l habtejszín
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 6 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop)
- 5 g bio reszelt citromhéj
- 5 g bio reszelt narancshéj
- 1/2 citrom leve
Díszítéshez:
- 200 g 75 %-os cukor és gluténmentes fekete csokoládé
- 50 g vaj
- 1 dl tej
- 2 db házi túrórudi
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra verjük, majd belekeverjük a lisztet, melybe előzőleg már belekerült a sütőpor. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan az előző masszához keverjük. 170 fokon 60 perc alatt alsó-felső sütési móddal készre sütjük. Amikor teljesen kihűlt három fele vágjuk.
A krémhez a túrót késes aprítóban krémesre turmixoltam, majd egy nagy tálba tettem. Melléöntjük a tejszínt és a mascarponét a vaníliát a citrom és narancshéjat és a 6 evőkanál édesítőt és felverjük, amíg kemény krémet kapunk.
Ezután megtöltjük a tortát. Egy lekapcsolható tortaforma oldalát használom. Egy réteg piskóta egy réteg krém, ezt rétegenként ismételjük. Akkor levesszük a formát, annyi krém van az oldalán, amit már csak elsimítani, korrigálni kell.
A csokit gőz fölött elkezdem felolvasztani, nem túl nagy lángon. Amikor már majdnem felolvadtam, hozzáadtam a vajat és a tejet, közben kevergettem, amikor már egynemű, akkor jó. Ezután a tortára csurgattam, úgy, hogy itt-ott az oldalán is lefolyjon kicsit. Ezután két házi túrórudit ferdén elvágva a tortára tettem. Egy éjszakát pihent a hűtőben. Hamarosan jön a túrórudi receptje is ;)
20 szeletre vágtuk így 1 szelet szénhidrát tartalma: 14,06 gramm