Glutén és cukormentes túrórudi torta

Egy nagyon finom, túrós torta, csokival glutén és cukor nélkül.

Megint torta készült. Túróból, csak most csokival és cukormentesen.

Hozzávalók a tésztához :

Hozzávalók a krémhez:

  • 1 kg tehéntúró
  • 1/2 kg mascarpone
  • 1/2 l habtejszín
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 6 evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (itt beszerezhető: glutenstopshop)
  • 5 g bio reszelt citromhéj
  • 5 g bio reszelt narancshéj
  • 1/2 citrom leve

Díszítéshez:

  • 200 g 75 %-os cukor és gluténmentes fekete csokoládé
  • 50 g vaj
  • 1 dl tej
  • 2 db házi túrórudi

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra verjük, majd belekeverjük a lisztet, melybe előzőleg már belekerült a sütőpor. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan az előző masszához keverjük. 170 fokon 60 perc alatt alsó-felső sütési móddal készre sütjük. Amikor teljesen kihűlt három fele vágjuk.

 A krémhez a túrót késes aprítóban krémesre turmixoltam, majd egy nagy tálba tettem. Melléöntjük a tejszínt és a mascarponét a vaníliát a citrom és narancshéjat és a 6 evőkanál édesítőt és felverjük, amíg kemény krémet kapunk.

Ezután megtöltjük a tortát. Egy lekapcsolható tortaforma oldalát használom. Egy réteg piskóta egy réteg krém, ezt rétegenként ismételjük. Akkor levesszük a formát, annyi krém van az oldalán, amit már csak elsimítani, korrigálni kell. 

A csokit gőz fölött elkezdem felolvasztani, nem túl nagy lángon. Amikor már majdnem felolvadtam, hozzáadtam a vajat és a tejet, közben kevergettem, amikor már egynemű, akkor jó. Ezután a tortára csurgattam, úgy, hogy itt-ott az oldalán is lefolyjon kicsit. Ezután két házi túrórudit ferdén elvágva a tortára tettem. Egy éjszakát pihent a hűtőben. Hamarosan jön a túrórudi receptje is ;)

 20 szeletre vágtuk így 1 szelet szénhidrát tartalma: 14,06 gramm