Ir, regenerol barát, gluténmentes kenyér tojás és élesztő nélkül

Egy igazán puha és szuper jó kenyér. A mellet, hogy glutén, tej, tojás és élesztő mentes, lassan felszívódó szénhidrátokból készült. Ezért IR diétába és regenerol diétába is illeszthető.

Régóta akartam csinálni egy kenyeret, amiben nincsen élesztő. Azt gondolom elsőre nem is rossz :) Aki nem szereti a köles ízét, annak nem ajánlom, mert az dominál benne,Hozzávalók:

Elkészítés:

 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Öntsük a vizet, citromlevet, sót és az útifű maghéjat egy nagy tálba, majd keverjük el alaposan.Majd adjuk hozzá az olvasztott kacsazsírt , majd a zabpelyhet is, hagyjuk állni, amíg kimérjük a többi hozzávalót. A lisztekben keverjük el a szódabikarbónát. Béleljük ki egy sütőformát sütőpapírral, de szilikonformában is süthető. Keverjük össze a liszteket a a zabpelyhes, útifű maghájas masszával, majd addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Elég masszív, kemény tésztát kapunk. Tegyük át a sütőformába és nyomkodjuk el egyenletesen. Mehet a sütőbe én 70 percig sütöttem, de mindenkinek más a sütője, mindig csináljunk tűpróbát.
 
 
20 szeletre vágtam a kenyeret így 1 szelet ch tartalma: 16,42 gramm