Hozzávalók:
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 1kg karfiol
- 0,5 kg darált hús
- 1 fej lila hagyma
- baconszalonna ízlés szerint
- tejföl ízlés szerint (nálam laktózmentes 500 g)
- só, bors, római kömény
A karfiolt húsdarálón (vagy aprítógépben) ledarálom, majd kókuszzsíron megpirítom, majd lobogó sós vízben blansírozom, leszűröm és félreteszem. A hagymát apró kockára vágom és a csíkokra vágott baconszalonnával pirítom, amikor üveges a hagyma tovább pirítom a darált hússal, amit fűszerezünk, sóval, borssal és római köménnyel.
A savanyú káposztát kókuszzsíron megpirítjuk, majd a felét a tepsi aljára tesszük.a karfiolt összekeverjük a darált hússal és a tepsibe tesszük végül a maradék káposztát a tetejére tesszük. Tejfölt teszünk a tetejére és betesszük a sütőbe. 200 fokon kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Az egész mennyiség szénhidráttartalma: 137,9 gramm