Mivel 1 éves volt a kisfiam és sok baba jött vendégségbe olyan tortát készítettem, ami az ő számukra is megfelelő. Gluténmentes, de ez most épp a gyerkőcökre való tekintettel, nem édesítőszerrel készült
Hozzávalók a tésztához :
- 10 db tojás
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál Nutri free mix per pane liszt
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 1 kg tehéntúró
- 1/2 kg mascarpone
- 1/2 l habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál cukor
Díszítéshez:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Óvatosan az előző masszához keverjük. 150 fokon 60 perc alatt alsó-felső sütési móddal készre sütjük. Amikor teljesen kihűlt három fele vágjuk.
A krémhez a túrót késes aprítóban krémesre turmixoltam, majd egy nagy tálba tettem. Melléöntjük a tejszínt és a mascarponét a vaníliás cukrot és a 6 evőkanál cukrot és felverjük, amíg kemény krémet kapunk.
Ezután megtöltjük a tortát. Egy lekapcsolható tortaforma oldalát használom. Egy réteg piskóta egy réteg krém, majd a krémre darabolt nektarint teszünk, ezt rétegenként ismételjük. Akkor levesszük a formát, annyi krém van az oldalán, amit már csak elsimítani korrigálni kell. Jöhet a díszítés. a tetejére virágformában szeletelt nektarint, az oldalára babapiskótát tettem. Egy éjszakára hűtőbe tettem.
Az egész torta szénhidráttartalma: 784,55 gramm (20 szeletre vágtuk, így 1 szelet ch-ja: 39,2 gramm)